Uitgelicht

Schrijf nu in voor de 3daagse Beveren van (26) 27 – 29 mei

Onze 3-daagse gaat dit jaar richting Beveren. Niet ver rijden en toch een prachtige streek.
We overnachten in ‘Van Der Valk’ gekend van onze vorige 3-daagses in Nederland. De kwaliteit is dus verzekerd. We tekenden in voor een ‘fietsarrangement’.

Je kunt kiezen voor 3 nachten (aankomst op vrijdag 26 mei)
2 persoonskamer – superior plus – 3 nachten: € 541
1 persoonskamer – superior plus – 3 nachten: € 426
Inbegrepen zijn: 3 X een driegangen menu en 3 x ontbijt

Of je kunt ook kiezen voor 2 nachten (aankomst op zaterdag 27 mei)
2 persoonskamer – superior plus – 2 nachten: € 357
1 persoonskamer – superior plus – 2 nachten: € 292
Inbegrepen zijn: 2 X een driegangen menu en 2 x ontbijt

Iedere kamer wordt bij aankomst betaald en alle extra kosten tijdens het verblijf worden meteen verrekend in het restaurant/bar.

Inschrijven doe je via de site (KLIK HIER) en dit ten laatste tegen 10 mei 2023.
Volzet is volzet…

Openingsrit 53ste seizoen!

WD Breduinia start z’n 53-ste fietsseizoen. De openingsrit in 5 niveaugroepen gaat van start op zaterdag 4 maart 2023 om 13u30 voor het Staf Versluyscentrum.

Daar nemen we de traditionele ‘startfoto’ en rijden we een hopelijk volledig wielertoeristenseizoen in alle veiligheid in.

PM: alle leden graag registeren op de nieuwe website zodoende elkeen kan aangeduid worden die aanwezig was.

Nieuwjaarsreceptie

Onze club verwelkomt het nieuwe jaar met een gezellige babbel, een ‘flinke dronk’ en wat hapjes.
We toosten op het nieuwe fietsseizoen en zeggen dank aan enkele geëngageerde leden.
We spreken af op vrijdag 13 januari vanaf 19u00. Gratis voor de leden, niet-leden, sympathisanten zijn ook welkom aan € 10 (ter plaatse te betalen). Onze locatie: de ‘bar’ van de Duinenpieper, die we kennen van onze laatste Dunebikerstocht.
Om dit alles netjes te kunnen organiseren vragen we uitdrukkelijk om voor 30 december in te schrijven via de site met vermelding van naam en aantal personen. Op 31 december wordt de stekker uit deze site getrokken en zal inschrijven via de site niet meer mogelijk zijn, in afwachting van jouw nieuw inlog op de nieuwe site. Dit zal in de loop van januari gebeuren. (Meer info hierover volgt nog via mail).

Hernieuwing lidmaatschap

Aan alle leden,

Gelieve het lidgeld van de club voor het seizoen 2023, te betalen tegen ten laatste eind januari 2023.
Het lidgeld blijft, ondanks alle gestegen onkosten op 50 euro.
Het wordt gestort op rekening van de club:  
BE13 9733 6310 0639 met vermelding van je naam en lidgeld 2023.

Opgelet dit is enkel lidgeld en geen verzekering, een verzekering kan je afzonderlijk verkrijgen via Cycling Vlaanderen, maar is geen verplichting.
– Individuele vergunning: 30 euro
– Familie vergunning: 35 euro

ENKEL VOOR LEDEN W.D.BREDUINIA

We kunnen je deze vergunning op twee manieren verlenen:  

Eerste manier

U doet het zélf online via uw persoonlijke login van Cycling Vlaanderen, waar je de validatiegegevens (te betalen bedrag, OGM-nummer,…) kan terugvinden om uw recreantenvergunning bij Cycling Vlaanderen te verlengen voor het jaar 2023. 

Tweede manier

Of zoals de vorige jaren door overschrijving op onze clubrekening.
Door ofwel €30 individuele vergunning of €35 familievergunning over te schrijven op de rekening van de club W.D.Breduinia: BE13 9733 6310 0639.

Dan brengen wij dit voor u in orde bij Cycling Vlaanderen.

Eens betaald, bent u zeker dat u ook in 2023 onbezorgd kan fietsen en dat u kan genieten van de vele voordelen die onze vergunning u biedt.

Heb je nog vragen of moeten er wijzigingen gebeuren aan je bestaande vergunning gelieve dan contact op te nemen met de clubverantwoordelijke van W.D.Breduinia Geert Vanmassenhove voor de Cycling Vlaanderen vergunningen.


Met sportieve groeten,
Geert Vanmassenhove
penningmeester

9de Dunebikertocht

s Morgens ijzel en gladde wegen, vanaf 12u30 winterse buien… Tussendoor stralend zonnetje. Het kon dus nog erger…
We zijn heel erg tevreden over de vele reacties die we kregen op onze 9de MTB-tocht:  tot in de puntjes goed georganiseerd, goed gevulde bevoorradingen, warme douches, veilige fietsstalling, goeie afspuitstand, leuke sfeer in de bar, lekkere pannenkoeken en bovenal een mooi parcours. 
De 54 medewerkers aan dit mooie event mogen fier zijn! En de iets meer dan 700 deelnemers keerden tevreden naar huis!
Op onze Facebookpagina staan meer dan 500 foto’s, sommigen zijn artistieke klasse! Met dank aan onze huisfotograaf Johan. Hier houden we het sober en zeggen: tot volgend jaar! Voor onze 10de editie op 2 december 2023 doen we nog meer ons best, want alles kan beter!

52ste kampioenenviering

Het was een warm en geslaagd fietsjaar voor WD Breduinia in Bredene  verre omstreken. De clubtruien werden gespot in het hele Vlaamse land, in de streek van Nijmegen tot aan de Mont Ventoux.
Zondag werd de laatst de laatste rit van het seizoen gereden en meteen waren ook de kampioen gekend.
De neofiet (eerste jaar lid) met de meeste aanwezigheden werd Francis Vanobberghen.
De kampioen die in ’23 in totaal het meest aantal kilometers reed, zowel in als buitenclubverband was voor het tweede jaar op rij de 78 jarige Jacqie Cooleman. Hij reed bijna 13 000 kilometer bij elkaar!
De clubkampioen met het meest aantal kilometers in clubritten was Redgy Dieusaert. Ook hij verlengt hiermee zijn titel.
Op woensdagavond rijdt Breduinia zolang het daglicht dat toelaat. Frank Vermeesch nam het meest aantal midweekritten voor z’n rekening. Tot slot, de clubkampioenen: hij/zij die het meest aantal keren aanwezig was op clubritten. Bij de heren kon Frank Debacker zich kronen en bij de dames werd het 3-voudig keizerin Ria Vandenberghe. Beiden waren ze goed voor 80 gereden clubritten. Bovendien is dit Ria’s 12 kampioenstitel! Ze reed in zeven maanden een kleine 10 000 kilometer bij elkaar!
Het fietsseizoen neemt eind febuari 2023 een nieuwe start. Tussentijds wordt niet stil gezeten: er zijn zijn moutenbiketochten en zeker ook de 9de Dunebikerstocht in eigen organisatie op 10 december e.k. Een topevenement aan de kust waar meer dan 1000 fietsers op afkomen.

Yves zullen we niet vergeten!

We treuren om het overlijden van onze oud-voorzitter Yves Qualy, amper 62 jaar jong. Yves was bestuurslid vanaf 2007 en bracht een nieuwe swung in onze club. In 2010 werd hij onze enthousiaste voorzitter en dit tot 2016. Hij bracht nieuwe bestuursleden aan en onder zijn dynamiek schoot ons ledenaantal spectaculair omhoog. Zijn werkkracht ging niet ongemerkt voorbij: in 2015 schonk het gemeentebestuur hem de ‘Schaal voor Sportverdienste’. Onder zijn impuls kreeg onze moutainbiketocht een tweede leven en hij verzorgde menig fietstochten naar o.a. Zeeland, Guînes en Dadizele, bij z’n geliefde Heidi.
Bovenal was Yves, ook na zijn jaren bij Breduinia, de goeie vriend van velen, op en naast de fiets.
We vergeten hem niet!
De afscheidsviering gaat door op zaterdag 2 juli om 11 uur in de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw te Dadizele.

Het bestuur

8e Dunebikerstocht

Dunebikerstocht.

Zaterdag 27 november. 5h45. De wekker gaat af. Ik kan nog net een kleine “godv…” onderdrukken. Maar dan denk ik aan die 30 à 40 andere wekkers die ook rond deze tijd afgaan. Dat geeft deze burger de nodige moed. Het wordt een lange dag maar ik weet uit ervaring dat eraan beginnen het moeilijkst is, en dat het finaal wel de mooiste zijn.

07h00. Ontbijtbriefing. Het is niet hoe de doorsnee burger zijn zaterdagmorgen ziet. Maar de morgen van de #Dunebikerstocht is dan ook geen doorsnee zaterdagmorgen. Geen straffe espresso om op temperatuur te komen. Geen weekendkrantje erbij. Geen Télématin of Klara op de achtergrond.

Om 07h30 vertrekken de verschillende troepen naar hun stek. De fietsenstalling en de afspuitinstallatie worden, voor zover nog nodig, in gereedheid gebracht. De pechdienst maakt zich klaar. De vliegende brigade houdt zich paraat. De parcoursverkenners vertrekken. De bevoorradingen zijn er klaar voor. De inschrijvers zitten klaar. Gino begint alvast te bakken. Johan en Briek beginnen ook aan de kook. Alleen de jetons en de bar hebben nog enkele uren respijt. De enige klanten zijn voorlopig wijzelf.

Alsof het zo zijn moest, wordt het een prachtige dag. Heerlijk zonnig novemberweer met weinig wind. De deelnemers lijken de inspanningen van WD Breduinia best te waarderen. Wie pech heeft wordt geholpen. De bevoorradingen vallen in de smaak. De kampioenen, nog in wintermodus, gaan gewillig met ons op de foto. De fietsuren vliegen voorbij. De bar doet goede zaken en draait overuren. In veilige omstandigheden laten de deelnemers zich verleiden door het trio van B3: de bruine, de blonde en de rooie Betsy. Jurgen Tavernier zal tevreden zijn.

De apen komen omstreeks 14h30 uit de mouw. De hemelsluizen gaan open en de wind trekt aan. De buitenwerkers krijgen het nog hard en nat te verduren. Maar de heersende solidariteit doet ons die extra mijl gaan. Zo tegen de avond aan krijgt alles weer een gezicht. We laten alles voor wat het is. Het was een mooie dag. Morgen zondag doen we verder. Hopelijk blijft het dan wat droog, hoopten we.

Serge

2 daagse Roeselare

Na een lang verbod op gezellige, uitstappen, er toch in geslaagd een meerdaagse activiteit in elkaar te knutselen met de huidige coronaregels. 
Zaterdagmorgen verzamelden 3 groepjes renners zich aan Staf Versluys om gedurende 2 dagen doorheen West-Vlaanderen te cruisen. 
Volgens de groepen werd er de eerste dag 155, 115 en 75 km afgehaspeld. Alles in droog weer, af en toe zon, nu en dan een wolk, maar vooral minder gekende wegen en paden te ontdekken.
‘s Namiddags kwamen we dan aan in Roeselare, waar we incheckten in het vriendelijke Park Hotel, heel attent en veel aandacht voor fietsers, een echte aanrader!
Na een deugddoende, broodnodige en werlverdiende douche, gingen we allen aperitieven en eten in het Italiaanse restaurantje “Etna” op een steenworp van het hotel. De communicatie met de uitbater verliep allesbehalve vlot, maar uiteindelijk allen wel lekker gesmuld en goed gedronken. Na nog heel wat leuke verhalen, allemaal in ons nestje om de volgende ochtend te genieten van een uitgebreid en verzorgd ontbijtbuffet. 
Tussen 9 en 10u vertrokken de respectievelijke groepen terug richting Bredene. De AB groep heeft slechts een kwartiertje regen gehad, maar helaas ook 5 platte banden! na de 3de platte band zat Luc Vandevelde zonder lijm, zonder plakkers, zonder reserveband… en diende hij de noodlijn (Maria) in te schakelen. Gaël en Eddy hebben Luc dan nog even gezelschap gehouden aan de kerk van Adinkerke om dan de laatste kilometers met 2 af te leggen. De C en D Groep hebben het op enkele buien na, ook zeer goed gesteld. Ze reden respectievelijk 80 en 50 kilometer met de nodige stops aan de lokale horeca. De AB-groep reed nog eens 155 km om op die manier de ganse buitengrens van West-Vlaanderen af te rijden.
Het was een geslaagde trip, voor herhaling vatbaar. Aan elk bedankt voor de deelname en leuke momenten samen!
Nog eens een zeer warme bedanking voor Gilbert en Carine die de superservice hebben geleverd om de valiezen thuis te komen afhalen en nadien te komen terugbrengen! Geweldige mensen met een groot hart voor de club!