Oprichting C+ groep

Recent heeft het bestuur beslist om een formule C+ op te richten. Het is gepast hier enige toelichting bij te geven, dit om misverstanden te vermijden.
Zie “lees meer”…

Serge

Wat is C+ NIET: C+ is geen nieuwe groep die los van A, B, C of D rijdt. Dus geen speciaal regime of afzonderlijke starturen op de normale woens-, zater- en zondagen. C+ is een deel van het geheel en dat blijft zo.

Wat is het WEL: bij de C’s is vastgesteld dat er een aantal leden zijn die zo nu en dan langere ritten willen rijden – lees: 100 km+ – die ook iets pittiger mogen zijn, en die ook iets sneller zou gereden worden dan gebruikelijk. Het bestuur heeft gemeend hier iets te moeten aanbieden aan diegenen die hiervoor openstaan.

De regels voor C+ zijn dus min of meer (maar pin ons daar niet op vast):
– ritten van 100km en iets meer
– een beetje (of een beetje meer) lastiger dan normaal
– richtsnelheid van ongeveer 28km/h (afhankelijk van parcours, weersomstandigheden, aantal deelnemers…)
– kunnen overleven op koekjes, rozijnen, energierepen en isotone dorstlessers
– ontladingen niet tijdens de rit (tenzij op hevige klimmetjes) maar wel na de rit (mag ook in de douche)

Het credo blijft: “samen uit, samen thuis”. Dus als het parcours al wat golvend zou zijn blijft de afspraak “boven wachten” en is het de bedoeling dat we er samen een fijne, sportieve dag van maken.

De formule betekent ook dat het niet alleen de C’s zijn die zich mogen melden. A, B of D, iedereen welkom eigenlijk al gebiedt de eerlijkheid ons hier wel aan toe te voegen dat je best wat kilometers in de benen hebt om de idee achter C+ meester te kunnen. De lat ligt niet héél hoog, maar toch een beetje hoger. Anderzijds, wie wil “vlammen”, zal bij C+ zijn gading niet vinden maar is niettemin van harte welkom als hij zich kan vinden in het opzet van C+.

De idee was om vanaf volgend jaar, bij de start van het seizoen, een klein programma C+ op te maken (6 à 10 ritten in coördinatie met het globale clubprogramma). Vandaag, midden juni, kan dat natuurlijk niet meer. Maar toch lanceren we een eerste C+ voorstel. Noteer dus in de agenda:
– 4 augustus 2012: de Vlaamse Heuvels Classic
– Start: Sporthal, Tieltstraat te Ruiselede (makkelijk bereikbaar en alle faciliteiten ter beschikking inclusief douches)
– 125 km: Ruiselede -Tielt – Nokere – dan lus van 40 km over Anzegem, Wortegem-Petegem, Ooike – terug Nokere – Ruiselede
– idee: vertrek 08h00 aan de Vicogne (ze voorspellen prachtig weer!) en om 09h15 ten laatste op de fiets.

Wie interesse heeft, gelieve zich te melden. In de hoop er een zeer fijne dag van te maken.

Serge

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: